智思教育

2015年04月18日托福阅读真题+题目+答案:Origins of the Megaliths

来源:原创作品 | 2019-10-1721

2015年04月18日托福阅读真题+题目+答案:OriginsoftheMegaliths1.Sincethedaysoftheearliestantiquarians,scholarshavebeenpuzzledbythemanyNeolithic(~4000B.C.¨C2200B.C.)communaltombsknown

2015年04月18日托福阅读真题+题目+答案:Origins of the Megaliths

1. Since the days of the earliest antiquarians, scholars have been puzzled by the many Neolithic (~ 4000 B.C. ¨C 2200 B.C.) communal tombs known as megaliths along Europe's Atlantic seaboard. Although considerable variations are found in the architectural form of these impressive monuments, there is a general overriding similarity in design and, particularly, in the use of massive stones.

2. The construction of such large and architecturally complex tombs by European barbarians struck early prehistorians as unlikely. The Bronze Age seafaring civilizations that lived in the region of the Aegean Sea (~ 3000 B.C.¨C1000 B.C.), among whom collective burial and a diversity of stone-built tombs were known, seemed a probable source of inspiration. It was suggested that Aegean people had visited Iberia in southwestern Europe in search of metal ores and had introduced the idea of collective burial in massive tombs, which then spread northward to Brittany, Britain, North Germany, and Scandinavia.

3. Radiocarbon dates for a fortified settlement of megalith builders at Los Millares in Spain appeared to confirm this picture, though dates for megaliths in Brittany seemed too early. When calibrated, however, it became clear that radiocarbon dates were universally too early to support a Bronze Age Aegean origin. It is now clear that the megaliths are a western and northern European invention, not an introduced idea. Even so, they are still a subject of speculation and inquiry. What induced their builders to invest massive efforts in erecting such monumental tombs How was the necessary labor force assembled What underlies their striking similarities

4. One answer to the last question was proposed by Professor Grahame Clark, one of Britain's greatest prehistorians. Investigating the megaliths of southern Sweden, he noted that one group was concentrated in coastal locations from which deep-sea fish such as cod, haddock, and ling could have been caught in winter. Historically, much of the Atlantic was linked by the travels of people who fished, and this could well have provided a mechanism by which the megalith idea and fashions in the style of tomb architecture spread between coastal Iberia, Brittany, Ireland, western England and Scotland, and Scandinavia. The high concentrations of megaliths on coasts and the surprising number of megaliths found on small islands may support a connection with fishing.

5. Professor Colin Renfrew of the University of Cambridge, England, however, views the similarities as similar responses to similar needs. At the structural level, the passage that forms a major element of many graves could have been devised independently in different areas to meet the need for repeated access to the interior of these communal tombs. Other structural resemblances could be due to similarities in the raw materials available. In answer to the question of why the idea of building monumental tombs should arise independently in a number of areas, he cites the similarities in their backgrounds.

6. Most megaliths occur in areas inhabited in the postglacial period by Mesolithic hunter-gatherers (~8500 B.C. ¨C 4000 B.C.). Their adoption of agriculture through contact with Neolithic farmers, Renfrew argues, led to a population explosion in the region and consequent competition for farmland between neighboring groups. In the face of potential conflict, the groups may have found it desirable to define their territories and emphasize their boundaries. The construction of megaliths could have arisen in response to this need.

7. Renfrew has studied two circumscribed areas, the Scottish islands of Arran and Rousay, to examine this hypothesis more closely. He found that a division of the arable land into territories, each containing one megalith, results in units that correspond in size to the individual farming communities of recent times in the same area. Each unit supported between 10 and 50 people. The labor needed to put up a megalith would probably be beyond the capabilities of a community this size. But Renfrew argues that the cooperation of other communities could be secured by some form of recognized social incentive perhaps a period of feasting at which communal building was one of several activities.

8. Most megaliths contain collective burials. Different tombs used different arrangements, but there seems to have been an underlying theme: people placed in these tombs were representative of their society, but their identity as individuals was not important. The tombs belonged to the ancestors, through whom the living society laid claim to their land. This interpretation reinforces Renfrew's view of the megaliths as territorial markers.


托福阅读真题题目:

1..The word collective in the passage is closest in meaning to

A. aboveground

B. public

C. elaborate

D. group


2..According to paragraph 2, early prehistorians thought the Aegean people of the Bronze Age might have influenced megalith building along the Atlantic seaboard because they

A. had established commercial routes along the Atlantic seaboard

B. had been in Iberia, where they introduced the idea of burial in very large tombs

C. were thought to have found megaliths in Iberia when searching for metals

D. were thought to have passed along the concept of burial in monumental tombs as they explored Brittany, Britain, North Germany, and Scandinavia


3..In paragraph 3, why does the author discuss the results of radiocarbon dates

A. To support the idea that megaliths spread rapidly during the Bronze Age

B. To question the idea that megaliths have a religious origin

C. To provide evidence against the theory that Bronze Age Aegeans inspired the megaliths

D. To argue that the megaliths in Brittany are older than the megaliths in Los Millares


4..The word erecting in the passage is closest in meaning to

A. designing

B. constructing

C. protecting

D. decorating


5..According to paragraph 4, what did Professor Clark propose as a result of studying the megaliths of southern Sweden

A. Swedish megaliths are nearly identical to megaliths elsewhere.

B. People who traveled for fishing may have been responsible for the spread of megaliths in Europe.

C. Swedish megaliths were probably built after other European megaliths were built.

D. Megaliths in Europe were usually located near sites for deep-sea fishing in winter.


6..What is the purpose of discussing the passage that forms a major element of many graves

A. To provide an example of a commonly occurring feature of megaliths that might be related to a similar need

B. To argue that similarities in raw materials were responsible for the similarity of passages

C. To explain how repeated access to the interior of the communal tombs was possible

D. To provide evidence that the builders of the megaliths had similar backgrounds


7..The word consequent in the passage is closest in meaning to

A. intense

B. increasing

C. resulting

D. continual


8..According to paragraph 6, Professor Renfrew has argued that one factor leading to the rise of megaliths in Europe was

A. the adoption of farming by Mesolithic hunter-gatherers

B. the transition from a glacial to a postglacial climate

C. the relocation of Mesolithic populations from one region to another

D. the conflict over whether areas inhabited by Mesolithic peoples would be used for farming


9..The phrase this hypothesis in the passage refers to the idea that

A. there was competition for territory between Mesolithic hunter-gathers and invading Neolithic farmers

B. a population explosion brought about a division of the region's Neolithic farmers into neighboring groups

C. the need of neighboring groups to define their territories led to the construction of megaliths

D. the construction of megaliths was a way of competing for farmland


10..According to paragraph 7, what did Renfrew conclude about the megaliths of Arran and Rousay

A. Each megalith was associated with a specific agricultural community.

B. Each megalith was built by between 10 and 50 people.

C. Some megaliths were built using stones quarried at other places.

D. Some megaliths were built gradually over time rather than all at once.


11..The word reinforces in the passage is closest in meaning to

A. represents

B. differs from

C. expands on

D. supports


12..According to the passage, all of the following were true of the megaliths along the Atlantic seaboard EXCEPT:

A. They often had a main passageway.

B. They identified the individuals buried within them.

C. They were built before the Aegean Bronze Age.

D. They differed somewhat in style from region to region.


13..Look at the four squares that indicate where the following sentence could be added to the passage. So it might seem that megaliths could not have been used by an individual community to mark its land. Where would the sentence best fit Click on a square to add the sentence to the passage.


14..Drag your choices to the spaces where they belong. To review the passage, click on View Text.

Answer Choices

A. The Bronze Age Aegeans most probably built some of the tombs in Iberia.

B. Scientific evidence supports the idea that the megaliths were a western and northern European invention.

C. Most megaliths are found in coastal regions, suggesting that people fishing may have used them to guide their travels.

D. Archeologists have found enough indicators to believe that the layout of tombs in the landscape reflects each community's social organization.

E. The high proportion of coastal megaliths has given rise to the idea that megalith building was related to fishing.

F. It has been suggested that megaliths arose in response to the spread of agriculture and competition for farmland.



重要的来了,刷完了真题,如何对答案?具体的答案,请扫描下方二维码,获取!


真题推荐:

2018年10月13日托福阅读真题+题目+答案:The Distribution of Gliding Animals

2017年3月11日托福阅读真题+题目+答案:The Sentinel Behavior of Meerkats

2015年12月05日托福阅读真题+题目+答案:Portraits as Art

托福阅读真题+题目+答案:Agriculture in Medieval Japan

托福阅读真题+题目+答案:Grassland Environment

2015年12月9日托福阅读真题+题目+答案:The British Economy Under the Roman Empire

托福阅读真题+题目+答案:Foundational and Keystone Species


版权及免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与智思教育联系,电话:021-64325600。

内容推荐

学员成绩提升率100%,满意度99%
全国校区
params['xiaoqu'])['address']?>
咨询热线:021-64325600
课程咨询
北美标化提分站
咨询热线:021-64325600