智思教育

2015年4月12日托福阅读真题+题目+答案:Origin of the Solar System

来源:原创作品 | 2019-10-16128

2015年4月12日托福阅读真题+题目+答案:OriginoftheSolarSystemTheorderlynatureofoursolarsystemleadsmostastronomerstoconcludethattheplanetsformedatessentiallythesametimeandfromthesamepr

2015年4月12日托福阅读真题+题目+答案:Origin of the Solar System

The orderly nature of our solar system leads most astronomers to conclude that the planets formed at essentially the same time and from the same primordial (original) material as the Sun. This material formed a vast cloud of dust and gases called a nebula. The nebular hypothesis suggests that all bodes of the solar system formed from an enormous nebular cloud consisting mostly of hydrogen and helium as well as a small percent of all the other heavier elements known to exist. The heavier substances in this frigid cloud of dust and gases consisted mostly of such elements as silicon, aluminum, iron, and calcium—the substances of today’s common rocky materials. Also prevalent were other familiar elements, including oxygen, carbon, and nitrogen.

Nearly five billion years ago, some external influence, such as a shock wave traveling from a catastrophic explosion (supernova), may have triggered the collapse of this huge cloud of gases and minute grains of heavier elements, causing the cloud to begin to slowly contract due to the gravitational interactions among its particles. As this slowly spiraling nebula contracted, it rotated faster and faster for the same reason ice-skaters do when they draw their arms toward their bodies. Eventually, the inward pull of gravity came into balance with the outward force caused by the rotational motion of the nebula. By this time the once vast cloud had assumed a flat disk shape with a large concentration of material at its center, called the protosun (pre-Sun). Astronomers are fairly confident that the nebular cloud formed a disk because similar structures have been detected around other stars.

During the collapse, gravitational energy was converted to thermal energy (heat), causing the temperature of the inner portion of the nebula to dramatically rise. At such high temperatures, the dust grains broke up into molecules and energized atomic particles. However, at distances beyond the orbit of Mars, the temperatures probably remained quite low. At -200℃, the tiny particles in the outer portion of the nebula were likely covered with a thick layer of ices made of frozen water, carbon dioxide, ammonia, and methane. Some of this material still resides in the outermost reaches of the solar system in a region called the Oort cloud.

The formation of the Sun marked the end of the period of contraction and thus the end of gravitational heating. Temperatures in the region where the inner planets now reside began to decline. The decrease in temperature caused those substances with high melting points to condense into tiny particles that began to coalesce (join together). Such materials as iron and nickel and the elements of which the rock-forming minerals are composed—silicon, calcium, sodium, and so forth—formed metallic and rocky clumps that orbited the Sun. Repeated collisions caused these masses to coalesce into larger asteroid-size bodies, called protoplanets, which in a few tens of millions of years accumulated into the four inner planets we call Mercury, Venus, Earth, and Mars. Not all of these clumps of matter were incorporated into the protoplanets. Rocky and metallic pieces that still remain in orbit are called meteoroids.

As more and more material was swept up by the inner planets, the high-velocity impact of nebular debris caused the temperatures of these bodies to rise. Because of their relatively high temperatures and weak gravitational fields, the inner planets were unable to accumulate much of the lighter components of the nebular cloud. The lightest of these, hydrogen and helium, were eventually whisked from the inner solar system by the solar winds.

At the same time that the inner planets were forming, the larger, outer planets (Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune), along with their extensive satellite systems, were also developing. Because of low temperatures far from the Sun, the material from which these planets formed contained a high percentage of ices—water, carbon dioxide, ammonia, and methane—as well as rocky and metallic debris. The accumulation of ices partly accounts for the large sizes and low densities of the outer planets. The two most massive planets, Jupiter and Saturn, had surface gravities sufficient to attract and hold large quantities of even the lightest elements—hydrogen and helium.

2015年4月12日托福阅读真题题目:

15. According to paragraph 1, which of the following best describes the “nebular hypothesis”?

A、Our solar system formed from a large cloud consisting mostly of hydrogen and helium and of small amounts of other elements.

B、Our solar system formed from gases and heavier elements thrown off by the Sun as it rotated in the center of the nebular cloud.

C、The primordial matter that evolved into our solar system consisted mostly of familiar elements such as oxygen, carbon, and nitrogen.

D、A cloud of dust and gases gathered into a rotating nebula composed mostly of the rocky materials seen on Earth today.



16. The word “frigid” in the passage is closet in meaning to

A、moving

B、giant

C、original

D、cold


17. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.

A、Possibly due to some explosion about five billion years ago, this nebular cloud began to collapse, causing gravitational contractions as its particles interacted.

B、About five billion years ago, a supernova may have exploded, causing a huge cloud of gases and heavier elements to form

C、Gravitational attraction among particles of gases and heavier elements caused some explosive event nearly five billion years ago.

D、About five billion years ago, a shock wave from an external event caused this huge cloud of gases to collapse into small grains of heavier elements.


18. In paragraph 2, why does the author describe how ice-skaters use their arms to increase their speed of rotation?

A、To help describe the armlike structures on a spiraling nebula

B、To help explain why a nebula rotates faster when it contracts

C、To show why spinning ice-skaters are not pulled down by gravity

D、To show how the motion of a nebula differs from that of an ice-skater


19. The word “detected” in the passage is closet in meaning to

A、formed

B、predicted

C、discovered

D、recorded


20. According to paragraph 2, why do astronomers believe that the nebular cloud formed a disk around the protosun?

A、They can still see some debris from the disk.

B、They have observed that disks have formed around other stars.

C、They know that any rotating cloud of gas tends to contract into a disk shape.

D、They have conducted experiments with gravity that have confirmed their belief.


21. According to paragraph 3, which of the following best explains why the inner part of the nebula became hotter as the nebula contracted?

A、The nebula rose in temperature as its speed of rotation increased.

B、Atomic particles in the nebula gave off more heat when they became energized.

C、The dust grains broke up into smaller parts, allowing more light from the Sun to reach the inner portion of the nebula.

D、As the nebula collapsed, its gravitational energy was changed into heat energy


22. Accordingto paragraph 4, the protoplanets formed by

A、gravitational interactions among meteoroids

B、increases in the gravitational pull of the Sun

C、the warming of the nebular cloud

D、collisions between materials orbiting the Sun


23. According to paragraph 4, all of the following occurred when the nebula stopped contracting EXCEPT:

A、Gravitational interactions between heavier elements decreased.

B、Temperatures declined in the area of the inner planets.

C、Some elements formed rocky masses that orbited the Sun.

D、Protoplanets were formed.


24. What can be inferred from paragraph 6 about the role that gravity on the outer planets plays in their having low densities?

A、The forces of gravity from the outer planets increase the speed of the solar winds, causing the winds to carry away the heavier, denser elements.

B、The outer planets’ strong gravities capture low-density ices from the outer reaches of the solar system.

C、Gravity on the outer planets is strong enough to prevent lighter elements from escaping.

D、The strong gravity on the outer planets results in high-velocity impacts with nebular debris, causing their denser elements to be carried away into space.


25. The word “extensive” in the passage is closet in meaning to

A、developing

B、large

C、complex

D、centralized


26. The phrase “accounts for” in the passage is closet in meaning to

A、explains

B、creates

C、encourages

D、illustrates


Paragraph 2

Nearly five billion years ago, some external influence, such as a shock wave traveling from a catastrophic explosion (supernova), may have triggered the collapse of this huge cloud of gases and minute grains of heavier elements, causing the cloud to begin to slowly contract due to the gravitational interactions among its particles. ■As this slowly spiraling nebula contracted, it rotated faster and faster for the same reason ice-skaters do when they draw their arms toward their bodies. ■Eventually, the inward pull of gravity came into balance with the outward force caused by the rotational motion of the nebula. ■By this time the once vast cloud had assumed a flat disk shape with a large concentration of material at its center, called the protosun (pre-Sun). ■Astronomers are fairly confident that the nebular cloud formed a disk because similar structures have been detected around other stars.

27. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence can be added to the passage.

In other words, as the outer parts of a rotating mass are pulled inward, the speed of rotation increases.

Where would the sentence best fit? Click on a square [■] to add the sentence to the passage.



28. Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below.Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some answer choices do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage.

This question is worth 2 points.

Drag your choices to the spaces where they belong. To review the passage, click on View Text.

Our Sun and planets formed at about the same time from a collection of dust and gases called a nebular cloud.

Answer Choices

The early solar system was made mostly of heavier materials, such as rock-forming minerals, with a small percentage of light elements such as hydrogen, helium, oxygen, carbon, and nitrogen.

As the outer parts of the nebular cloud cooled, they became home to a region of rocky and metallic debris known as meteoroids.

The inner planets formed when certain minerals collided and coalesced into larger bodies with high temperatures and weak gravitational fields that were not able to retain the lightest elements.

Perhaps as the result of an explosive event, the nebular cloud collapsed and began contracting as gravity caused to particles to interact.

A supernova sent a shock wave through the nebular cloud, causing it to expand until its heavier elements were forced to the outer solar system.

Being farther from the Sun, the outer planets were cooler than the inner plants, giving them a higher percentage of elements in the form of ice and a large quantity of the lightest gases: hydrogen and helium.



重要的来了,刷完了真题,如何对答案?具体的答案,请扫描下方二维码,获取!


托福阅读真题推荐:

2015年1月10日托福阅读真题+题目+答案:Earth’s Atmosphere

2015年1月10日托福阅读真题+题目+答案:Disease and History

2015年1月10日托福阅读真题+题目+答案:Artisans in Sixteenth-Century Europe

2015年1月31日托福阅读真题+题目+答案Effects of the Commercial Revolution




版权及免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与智思教育联系,电话:021-64325600。

内容推荐

学员成绩提升率100%,满意度99%
全国校区
params['xiaoqu'])['address']?>
咨询热线:021-64325600
课程咨询
北美标化提分站
咨询热线:021-64325600