智思教育

2014年5月24日托福阅读真题+题目+答案:Milankovitch Cycles and Glaciation

来源:原创作品 | 2019-09-24287

2014年5月24日托福阅读真题+题目+答案:MilankovitchCyclesandGlaciation天道智思托福考试培训教研组精心提供,更多托福阅读真题,请持续关注我们AlthoughthehistoryofglaciationduringthePleis...

2014年5月24日托福阅读真题+题目+答案:Milankovitch Cycles and Glaciation

天道智思托福考试培训教研组精心提供,更多托福阅读真题,请持续关注我们

Although the history of glaciation during the Pleistocene epoch (2 million to 10,000 years ago) is well established, we do not know with complete certainty why glaciation takes place. For over a century, geologists and climatologists have struggled with this problem, but it remains unsolved.

It is long known that Earth’s orbit around the Sun changes periodically, cyclically affecting the way solar radiation strikes the Earth, but the idea that these changes affect climate was first advanced by James Croll in the late 1800s. Later, Milutin Milankovitch elaborated the theory with calculations that convincingly argued that the cycles, now known as Milankovitch cycles, could cause climatic variations.

The Milankovitch cycles emerge from the way three cyclic changes in Earth’s orbit combine. One characteristic of Earth’s orbit is its eccentricity, the degree to which the orbit is an ellipse rather than a circle. Changes in the eccentricity of Earth’s orbit occur in a cycle of about 96,000 years. The inclination, or tilt, of Earth’s axis also varies periodically, moving between 22 degrees and 24.5 degrees. The tilt of Earth’s axis, toward the Sun at some times of the year and away from the Sun at other times, is responsible for the annual cycle of seasons. The greater the tilt, the greater the contrast between summer and winter temperatures. Changes in the tilt occur in a cycle 41,000 years long. Also, Earth wobbles as it spins, like a slightly unsteady top. The wobble cycle is completed once every 21,700 years. Changes in eccentricity, tilt and wobble do not affect the total amount of solar radiation Earth receives in a year, but they do affect how evenly or unevenly this radiation is disturbed over the course of a year. According to the Milankovitch theory, about every 40,000 years the three separate cycles combine in such a way that the difference between summer and winter temperatures is at a minimum. At this point winter temperatures are milder but so too are summer temperatures. As a result, less ice is melted in the summer than is formed in the winter, so glaciers build up and a period of glaciation results.

Milankovitch worked out the ideas of climatic cycles in the 1920s and 1930s, but it was not until the 1970s that a detailed chronology of the Pleistocene temperature changes was determined that could test the predictions of this theory. A correspondence between Milankovitch cycles and climate fluctuations of the last 65 million years seems clear. Furthermore, studies or rock samples drilled from the deep-sea floor and the fossils contained in them indicate that the fluctuation of climate during the past few hundred thousand years is remarkably close to that predicted by Milankovitch.

A problem with Milankovitch’s explanation of glaciation arises from the fact that the variations in Earth’s orbit, and hence the Milankovitch cycles, have existed for billions of years. Thus we might expect that glaciation would have been a cyclic event throughout geologic time. In fact, periods of glaciation are rare. So there must be another factor acting together with the Milankovitch cycles that causes periods of glaciation. Once this additional factor makes the temperature low enough, the cyclic variations of the Milankovitch cycles will force the planet into and out of glacial epochs with a fixed regularity.

Many hypotheses have been proposed for the additional cooling factor. Some suggest that variations in the Sun’s energy output could account for the ice ages. However, our present understanding of the Sun’s luminosity holds that it should have progressively increased, not decreased, over the course of Earth’s history. Still others argue that volcanic dust injected into the atmosphere shields Earth from the Sun’s rays and initiates an ice age. However, no correlation has been found between volcanic activity and the start of the last ice age. An increasingly attractive theory holds that decreases in atmospheric carbon dioxide starts the cooling trend that leads to glaciation. Carbon dioxide traps solar energy reflected from the Earth’s surface. If carbon dioxide levels decrease, less heat is trapped and Earth’s surface cools. Recent studies of the carbon dioxide content of gas bubbles preserved in the Greenland ice cap do in fact show that high carbon dioxide levels are associated with warm interglacial periods, and low levels with cold glacial periods.


托福阅读真题题目:

1. The word ”elaborated” in the passage is closet in meaning to

A. corrected

B. defended

C. studied

D. developed


2. According to paragraph 2, Milankovitch was the first to do which of the following?

A.Introduce the idea that periodic changes in Earth’s orbit could influence Earth’s climate

B. Show that periodic changes in Earth’s orbit could be mathematically calculated

C. Provide calculations to show that periodic changes in Earth’s orbit could affect Earth’s climate

D. Propose that Earth’s orbit is not fixed but undergoes periodic changes Paragraph 2 is marked with an arrow [→]


3. According to paragraph 3, Milankovitch’s theory holds that periods of glaciation result from a particular combination of changes in all the following EXCEPT

A.the shape of Earth’s orbit

B. the inclination of Earth’s axis

C. the wobble of Earth as it spins

D. the amount of time required for Earth’s rotation around the Sun Paragraph 3 is marked with an arrow [→]


4. According to paragraph 3, Milankovitch’s theory predicts that glaciers build up most when

A.the least amount of solar heat is being delivered to Earth

B. winter temperatures are lowest

C. the difference between winter temperatures and summer temperatures is greatest

D. both winter temperatures and summer temperatures are relatively mild Paragraph 3 is marked with an arrow [→]


5. A“chronology” is

A.astudy of past events

B. a list that pairs past events with dates

C. an explanation of why past events happened when they did

D. an ordering of past events according to how long they lasted


6. Which of the following can be inferred from paragraph 4 about rock samples taken from the sea floor and the fossils they contain?

A.There is a correspondence between the fossils in the samples and climate fluctuations.

B. Milankovitch’s theory predicts when the samples will contain fossils.

C. It was not known until the 1970s that fossils were present in rocks taken from the sea floor.

D. There is no fossil record in the samples older than a few hundred thousand years. Paragraph 4 is marked with an arrow [→]


7. The phrase ”remarkably close” in the passage is closet in meaning to

A.sufficiently close

B. relatively close

C. extremely close

D. frequently close


8. According to paragraph 5, which of the following is a problem with Milankovitch’s theory?

A.It assures that the astronomical cycles have been in existence for billions of years.

B. It cannot explain why glaciation has been a relatively rare occurrence in Earth’s history.

C. It cannot predict periods of glaciation in Earth’s distant past.

D. It assures that astronomical cycles have an effect on Earth’s climate even during periods when there is no glaciation. Paragraph 5 is marked with an arrow [→]


9. The author discusses “our present understanding of the Sun’s luminosity” in order to

A.provide evidence that Milankovitch’s astronomical cycles cannot explain the occurrence of the ice ages

B. present an objection to a proposed explanation of the cause of ice ages

C. challenge the claim that long-term cooling can account for glaciation

D. introduce a problem that none of the proposed hypotheses about the causes of glaciation can answer


10. The word ”initiates” in the passage is closet in meaning to

A.begins

B. accelerates

C. ends

D. avoids


11. According to paragraph 6, in addition to Milankovitch cycles, each of the following has been proposed as a contributing cause of ice ages EXCEPT

A.variations in the composition of the Greenland ice cap

B. variations in the Sun’s energy output

C. volcanic dust injected into the atmosphere

D. decreases in atmospheric carbon dioxide Paragraph 6 is marked with an arrow [→]


12. It follows from the theory of the role of carbon dioxide discussed in paragraph 6, that

A.the decrease in temperature during the last ice age caused a decrease in atmospheric carbon dioxide

B. the atmosphere had higher carbon dioxide content during the last ice age than it had during the warm period immediately before it

C. the cooling of temperatures that led to the last ice age was brought about by a decrease in atmospheric carbon dioxide

D.there was less carbon dioxide in the atmosphere toward the end of the last ice age than there was at the beginning Paragraph 6 is marked with an arrow [→]


Paragraph 5 A problem with Milankovitch’s explanation of glaciation arises from the fact that the variations in Earth’s orbit, and hence the Milankovitch cycles, have existed for billions of years. ■Thus we might expect that glaciation would have been a cyclic event throughout geologic time. In fact, periods of glaciation are rare. ■So there must be another factor acting together with the Milankovitch cycles that causes periods of glaciation. ■Once this additional factor makes the temperature low enough, the cyclic variations of the Milankovitch cycles will force the planet into and out of glacial epochs with a fixed regularity.■

13. Look at the four squares [■] that indicate where the following sentence could be added to the passage. This factor must precede an ice age and have the effect of slightly lowering Earth’s temperature.

Where would the sentence best fit? Click on a square [■] to add the sentence to the passage.


14. Directions: An introductory sentence for a brief summary of the passage is provided below. Complete the summary by selecting the THREE answer choices that express the most important ideas in the passage. Some answer choices do not belong in the summary because they express ideas that are not presented in the passage or are minor ideas in the passage. This question is worth 2 points. Drag your choices to the spaces where they belong. To review the passage, click on View Text.

In the 1920s and 1930s, Milutin Milankovitch worked out an account of the cause of Earth’s glaciations. ● ● ●

Answer Choices

1.Milankovitch argued that glaciations would result when three cycles that affect characteristics of Earth’s orbit combined in a certain way.

2.Milankovitch’s predictions have been shown to be in agreement with periods of glaciation over the past 65 million years.

3.Since ice ages are much less frequent than Milankovitch’s explanation predicts, some factor, such as low levels of atmospheric carbon dioxide, must also be involved in triggering glaciation.

4.Milankovitch showed that changes in Earth’s orbit periodically length cold seasons and shorten warm ones so that more ice forms than melts and glaciers build up.

5.Dust from volcanic eruptions that blocks the Sun’s warming radiation has been proposed as an explanation alternative to Milankovitch cycles for the cause of ice ages.

6.Studies of gas bubbles preserved in the Greenland ice cap strongly suggest that Milankovitch cycles may also influence atmospheric carbon dioxide levels.


查看本篇托福阅读真题答案,请扫码查看!


另外,我们还精心准备了托福TPO55阅读真题,托福TPO56阅读真题及托福TPO57阅读真题,查看请点击:


托福TPO57阅读真题下载+题目答案-The Problem of Narrative Clarity in Silent Films

托福TPO57阅读真题下载+题目答案- The Debate over Spontaneous Generation

托福TPO57阅读真题下载+题目答案-Pests and Pesticides

托福TPO55阅读原文、题目、答案解析及下载-How Herding Can Provide Safety

托福TPO55阅读原文、题目、答案解析及下载-Mesolithic Complexity in Scandinavia

托福TPO55阅读原文、题目、答案解析及下载-Evolution of the Flowering Plants

托福TPO56阅读真题下载+题目+答案:Urban Heat Islands

托福TPO56阅读真题下载+题目+答案:Representative Government in Colonial North America

托福TPO56阅读真题下载+题目+答案-Alfred Wegener's Theory of Continental Drift



版权及免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与智思教育联系,电话:021-64325600。

内容推荐

学员成绩提升率100%,满意度99%
全国校区
params['xiaoqu'])['address']?>
咨询热线:021-64325600
课程咨询
北美标化提分站
咨询热线:021-64325600