智思教育

GRE阅读36套+翻译+答案解析+PDF下载-Exercise10

来源:原创作品 | 2019-07-3062

以下内容为GRE阅读36套真题+翻译+答案解析-Exercise10部分!Currently,theparamountprobleminthefieldofbiomaterials,thescienceofreplacingdiseasedtissuewithhuman-madeimplants,iscontrolover

以下内容为GRE阅读36套真题+翻译+答案解析-Exercise10部分!


Currently, the paramount problem in the field of biomaterials, the science of replacing diseased tissue with human-made implants, is control over the interface, or surface, between implanted biomaterials and living tissues. The physical properties of most tissues can be matched by careful selection of raw materials: metals, ceramics, or several varieties of polymer materials. Even the requirement that biomaterials processed from these materials be nontoxic to host tissue can be met by techniques derived from studying the reactions of tissue cultures to biomaterials or from short-term implants. But achieving necessary matches in physical properties across interfaces between living and non-living matter requires knowledge of which molecules control the bonding of cells to each other—an area that we have not yet explored thoroughly. Although recent research has allowed us to stabilize the tissue-biomaterial interface by controlling either the chemical reactions or the microstructure of the biomaterials, our fundamental understanding of how implant devices adhere to tissues remains woefully incomplete. (159 words)

翻译:

目前,在生物材料领域中最大问题是控制移植的生物材料和活体之间的交界面或者表面。所谓的生物材料学是指用人造移植物取代疾病组织的科学。通过仔细选择原材料,包括金属、陶瓷或者几种材料的混合材料,大多数机体的物理属性都能匹配。通过针对生物材料的组织培养或者短期移植,即使是生物材料应不能对受体机体有害的要求也能通过这些技术得到满足。但是在物理特性上满足通过活体和生物材料交界面需要知道哪个分子控制着细胞之间的关联,在这方面我们还没有研究透彻。虽然最近的研究成果通过控制化学反应或是控制生物材料微观结构是我们能够稳定机体和活体交界面,但是我们对于移植装置如何与机体衔接的基本理解仍十分不够。


1. According to the passage, the major problem currently facing scientists in the field of bio- materials is

(A) assessing and regulating the bonding between host tissue and implants

(B) controlling the transfer of potentially toxic materials across the interface of tissue and implant

(C) discovering new materials from which to construct implant devices

(D) deciding in what situations implants are needed

(E) determining the importance of short-term implants to long-term stability of tissue implant interfaces

正确答案:A

答案解析:定位在L3 和L12,发现L12 对应A 选项,选A。


2. The passage suggests which of the following about the recent research mentioned in the last sentence ?

(A) It has solved one set of problems but has created another.

(B) It has concentrated on secondary concerns but has ignored primary concerns.

(C) It has improved practical applications of biomaterial technology without providing a complete theoretical explanation of that improvement.

(D) It has thoroughly investigated properties of biomaterials but has paid little attention to relevant characteristics of human tissue.

(E) It has provided considerable information on short-term implant technology but little on long-term implant technology.

正确答案:C

答案解析:C选项的“without providing a complete theoretical explanation of that improvement.”重复文章最后一句话。


Islamic law is a particularly instructive example of ―sacred law.‖ Islamic law is a phenomenon so different from all other forms of law—notwithstanding, of course,a considerable and inevitable number of coincidences with one or the other of them as far as subject matter and positive enactment are concerned—that its study is indispensable in order to appreciate adequately the full range of possible legal phenomena. Even the two other representatives of sacred law that are historically and geographically nearest to it, Jewish law and Roman Catholic canon law, are perceptibly different.


Both Jewish law and canon law are more uniform than Islamic law. Though historically there is a discernible break between Jewish law of the sovereign state of ancient Israel and of the Diaspora (the dispersion of Jewish people after the conquest of Israel), the spirit of the legal matter in later parts of the Old Testament is very close to that of the Talmud, one of the primary codifications of Jewish law in the Diaspora. Islam, on the other hand, represented a radical breakaway from the Arab paganism that preceded it; Islamic law is the result of an examination, from a religious angle, of legal subject matter that was far from uniform, comprising as it did the various components of the laws of pre-Islamic Arabia and numerous legal elements taken over from the non-Arab peoples of the conquered territories. All this was unified by being subjected to the same kind of religious scrutiny, the impact of which varied greatly, being almost nonexistent in some fields, and in others originating novel institutions. This central duality of legal subject matter and religious norm is additional to the variety of legal, ethical, and ritual rules that is typical of sacred law.


In its relation to the secular state, Islamic law differed from both Jewish and canon law. Jewish law was buttressed by the cohesion of the community, reinforced by pressure from outside; its rules are the direct expression of this feeling of cohesion, tending toward the accommodation of dissent. Canon and Islamic law, on the contrary, were dominated by the dualism of religion and state, where the state was not, in contrast with Judaism, an alien power but the political expression of the same religion. But the conflict between state and religion took different forms; in Christianity it appeared as the struggle for political power on the part of a tightly organized ecclesiastical hierarchy, and canon law was one of its political weapons. Islamic law, on the other hand, was never supported by an organized institution; consequently, there never developed an overt trial of strength. There merely existed discordance between application of the sacred law and many of the regulations framed by Islamic states; this antagonism varied according to place and time.

翻译:

伊斯兰法是“宗教法”一个特别有启迪意义的例子。伊斯兰法现象与其他所有形式法律如此不同以至于为了充分理解全面可能的法律现象对其研究是不必可少的,尽管伊斯兰法不可避免与其他法律在主题和颁布的正面影响等方面有大量一样的地方。即使是其他两个宗教法的代表——犹太教法和罗马天主教教规法,在历史时间和地理位置上与伊斯兰法最接近,与其也存在明显不同。


犹太教法和天主教规法都比伊斯兰法更统一。虽然在历史上,古代以色列国犹太教法和D时期(大流放时期,即在以色列被征服后犹太民族被驱散的时期)也存在明显的不一致,但是旧约的法律精神与T,即犹太教法在大流放时期中最主要的编纂法典是一脉相承的。而伊斯兰法代表着和它之前阿拉伯异教的根本决裂。从宗教角度,伊斯兰法是各种杂乱不同意法律内容进行考察的结果,它的各种组成包括前伊斯兰法时期阿拉伯的法律,并从大量征服的非阿拉伯民族处借鉴了法律元素,所有这些都被统一到同一种宗教的审查中,而这种审查的影响差别很大,在一些领域几乎没什么影响,但是在其他地方产生了新的内容。这种法律内容和宗教规范的至关重要的双重性,与典型的宗教法在法律、伦理和宗教仪式上的不同而言是额外的。


在和世俗国家的关系上,伊斯兰法也不同于犹太教法和天主教法,犹太教是靠内聚力来支撑的,其内聚力由于外部的压力而得到强化。犹太教法规是这种内聚力的直接表达,倾向于去协调不同意见和情绪。天主教法和伊斯兰法,与其正相反,是由宗教和世俗国家双重通知的,与犹太人不同,这些国家不是外来力量而是相同宗教的政治表现。但是世俗国家和宗教的矛盾表现也不尽相同。在天主教法国家,表现为严密组织的教会集团方对世俗权力的争夺,天主教法是其一种政治武器。而伊斯兰法,则从来不存在有组织的机构来支持,于是从未发展为一种公开的法律势力。只是在宗教法实施过程中,其与伊斯兰世俗国家的许多规定有冲突,这种矛盾由于时间和地点不同而不尽相同。


For the following question, consider each of the choices separately and select all that apply

3. The passage provides information to answer which of the following questions EXCEPT?

□A Does Islamic law depend on sources other than Arab legal principles?

□B What secular practices of Islamic states conflicted with Islamic law?

□C Is Jewish law more uniform than canon law?

正确答案:BC

答案解析:A.定位L19“Islam, on the other hand, represented a radical breakaway from the Arab paganism that preceded it”;B、C 文章没提。


4. It can be inferred from the passage that the application of Islamic law in Islamic states has

(A) systematically been opposed by groups who believe it is contrary to their interests

(B) suffered irreparably from the lack of firm institutional backing

(C) frequently been at odds with the legal activity of government institutions

(D) remained unaffected by the political forces operating alongside it

(E) benefited from the fact that it never experienced a direct confrontation with the state

正确答案:C

答案解析:定位L49,“merely existed discordance between application of the sacred law and many of the regulations framed by Islamic states”C 选项重复了文章内容。核心词:at odds=discordance


5. Which of the following most accurately describes the organization of the passage?

(A) A universal principle is advanced and then discussed in relation to a particular historical phenomenon.

(B) A methodological innovation is suggested and then examples of its efficacy are provided.

(C) A traditional interpretation is questioned and then modified to include new data.

(D) A general opinion is expressed and then supportive illustrations are advanced.

(E) A controversial viewpoint is presented and then both supportive evidence and contradictory evidence are cited.

正确答案:D

答案解析:文章结构比较清楚,D 选项。


6. The passage suggests that canon law differs from Islamic law in that only canon law

(A) contains prescriptions that nonsacred legal systems might regard as properly legal

(B) concerns itself with the duties of a person in regard to the community as a whole

(C) was affected by the tension of the conflict between religion and state

(D) developed in a political environment that did not challenge its fundamental existence

(E) played a role in the direct confrontation between institutions vying for power

正确答案:E

答案解析: 定位L42-L45,“canon law was one of its political weapons”,得出答案E。


If a supernova (the explosion of a massive star) triggered star formation from dense clouds of gas and dust,and if the most massive star to be formed from the cloud evolved into a supernova and triggered a new round of star formation, and so on, then a chain of star-forming regions would result. If many such chains were created in a differentially rotating galaxy, the distribution of stars would resemble the observed distribute in a spiral galaxy.

This line of reasoning underlies an exciting new theory of spiral-galaxy structure. A computer simulation based on this theory has reproduced the appearance of many spiral galaxies without assuming an underlying density wave, the hallmark of the most widely accepted theory of the large-scale structure of spiral galaxies. That theory maintains that a density wave of spiral form sweeps through the central plane of a galaxy, compressing clouds of gas and dust, which collapse into stars that form a spiral pattern. (160 words)

翻译:

如果超新星(即一颗巨星的爆炸)引发了星星从密度高的气体和尘埃云中形成,如果从这些云中形成的最大的巨星发展为超新星并引发了新一轮的星星形成,如此周而复始,那么就会产生新的星星形成区域链。如果很多这样的链条在不同旋转的星系中产生,星星的分布将和螺旋星系中可观察到的分布类似。

这一推理引出了一个让人兴奋的新的螺旋星系结构理论。以该理论为基础的计算机模拟出了许多螺旋星系,该过程不假设基本密度波的存在,而密度波是广为接受的大规模螺旋星系理论的标志。该理论认为,螺旋状的密度波贯穿着星系的核心层面,压缩星云中的气体和尘埃,气体和尘埃的瓦解为星星,这些星星形成了螺旋模式。


7. The primary purpose of the passage is to

(A) describe what results when a supernova triggers the creation of chains of star-forming regions

(B) propose a modification in the most widely accepted theory of spiral-galaxy structure

(C) compare and contrast the roles of clouds of gas and dust in two theories of spiral-galaxy structure

(D) describe a new theory of spiral-galaxy structure and contrast it with the most widely accepted theory

(E) describe a new theory of spiral-galaxy structure and discuss a reason why it is inferior to the most widely accepted theory

正确答案:D

答案解析:新老观点对比文章,难点在于没有明显的对比词,隐藏在这里:“This line of reasoning underlies an exciting new theory of spiral-galaxy structure. A computer simulation based on this theory has reproduced the appearance of many spiral galaxies without assuming an underlying density By Desperado wave, the hallmark of the most widely accepted theory of the large-scale structure of spiral galaxies.”这道题答案:D


8. The passage implies that, according to the new theory of spiral-galaxy structure, a spiral galaxy can be created by supernovas when the supernovas are

(A) producing an underlying density wave

(B) affected by a density wave of spiral form

(C) distributed in a spiral pattern

(D) located in the central plane of a galaxy

(E) located in a differentially rotating galaxy

正确答案:E

答案解析:问的是新理论,就从新理论里面找答案:“If many such chains were created in a differentially rotating galaxy, the distribution of stars would resemble the observed distribute in a spiral galaxy.”Imply 的问法,但答案基本重复原文,让人有些不敢选。


9. Which of the following, if true, would most discredit the new theory as described in the passage?

(A)The exact mechanism by which a star becomes a supernova is not yet completely known and may even differ for different stars.

(B) Chains of star-forming regions like those postulated in the new theory have been observed in the vicinity of dense clouds of gas and dust.

(C) The most massive stars formed from supernova explosions are unlikely to evolve into supernovas.

(D) Computer simulations of supernovas provide a poor picture of what occurs just before a supernova explosion.

(E) A density wave cannot compress clouds of gas and dust to a density high enough to create a star.

正确答案:C

答案解析:反对题,直接驳斥新理论的reasoning chain 就可以了。新理论:巨星爆炸-超新星-巨星形成-巨星爆炸-超新星…………C 选项:巨星爆炸-超新星-巨星形成-巨星爆炸----这一步不成立了-----超新星…………


V-shaped walled structures in central Asia were used by prehistoric hunters who drove hoofed animals into an enclosure at the point of the V. The central Asians who built these structures probably learned this hunting technique from invaders from southwest Asia, because the arrival of invaders from a region in southwest Asia where similar structures had long been used coincides roughly with the building of the earliest of such structures in central Asia.

10. Which of the following, if true, most strengthens the argument?

(A) Excavations in the central Asian region do not indicate whether invaders from southwest Asia settled permanently in central Asia.

(B) The V-shaped structures in central Asia were roughly 70 meters long, whereas the similar structures in southwest Asia were usually over 300 meters long.

(C) The walls of the structures in central Asia were made from earth, whereas the walls of the structures in southwest Asia were made of rock.

(D) The earliest examples of V-shaped walled structures in central Asia were of an advanced design.

(E) Some of the walled structures used for hunting in southwest Asia were built well after the earliest such structures were built in central Asia.

正确答案:D

答案解析:觉得由一道细节题改编的多选题,通过人名定位L5:“then legal slavery in the 1660‗s should be viewed as a reflection and an extension of racial prejudice rather than, as many historians including Oscar and Mary Handlin have argued, the cause of prejudice“答案是AC 选项。题目问的NOT。


The fact that Black people in the English colonies of North America were never treated as the equals of White people has important ramifications. If from the outset Black people were discriminated against, then legal slavery in the 1660‘s should be viewed as a reflection and an extension of racial prejudice rather than, as many historians including Oscar and Mary Handlin have argued, the cause of prejudice. In addition, the existence of discrimination before the advent of legal slavery offers a further explanation for the harsher treatment of Black slaves in North than in South America. Freyre and Tannenbaum have rightly argued that the lack of certain traditions in North America—such as a Roman conception of slavery and a Roman Catholic emphasis on equality—explains why the treatment of Black slaves was more severe there than in the Spanish and Portuguese colonies of South America. But this cannot be the whole explanation since it is merely negative, based only on a lack of something. A more compelling explanation is that the early and sometimes extreme racial discrimination in the English colonies helped determine the particular nature of the slavery that followed.(192 words)

翻译:

关于英属美洲殖民地的黑人从没有像白人一样被平等对待过的事实,具有很多重要的影响。如果黑人从开始就受到歧视,那么17世纪60年代奴隶合法化就应该看作是这一种族歧视态度和反映和延伸,而不是像很多历史学家如H夫妇所认为的是歧视的原因。此外,奴隶合法化之前存在的种族歧视对于北美黑人奴隶比南美黑人奴隶受到更严格的歧视提供了更深入的解释。F和T恰当指出了由于北美缺乏某些传统,如罗马奴隶概念和罗马天主教强调平等,是黑人奴隶在北美受到比在南美的西班牙和葡萄牙殖民地更严酷对待的原因。但是,因为这一观点只是反面的解释,以不具备某些条件的为依据,因此不可能成为全面完整的解释。更合理的解释是,早期英国殖民地有时极端的种族歧视决定了其随后特别的奴隶制特征。


For the following question, consider each of the choices separately and select all that apply

11. According to the passage, the Handlins have NOT argued which of the following about the relationship between racial prejudice and the institution of legal slavery in the English colonies of North America?

□A Racial prejudice and the institution of slavery arose simultaneously.

□B The source of racial prejudice was the institution of slavery.

□C Although existing in a lesser form before the 1660‘s, racial prejudice increased sharply after slavery was legalized.

正确答案:AC

答案解析:定位在L13:“lack of certain traditions in North America—such as a Roman conception of slavery and a Roman Catholic emphasis on equality—explains why the treatment By Desperado of Black slaves was more severe there than in the Spanish and Portuguese colonies of South America. “ 因为缺少导致严重,所以取非不缺少(拥有)就会减轻,答案C。


12. The passage suggests that the existence of a Roman conception of slavery in Spanish and Portuguese colonies had the effect of

(A) extending rather than causing racial prejudice in these colonies

(B) hastening the legalization of slavery in these colonies

(C) mitigating some of the conditions of slavery for Black people in these colonies

(D) delaying the introduction of slavery into the English colonies

(E) bringing about an improvement in the treatment of Black slaves in the English colonies

正确答案:C

答案解析:态度题,定位L18“But this cannot be the whole explanation“ 是一种部分同意的感觉,选项里筛选带“but”的,然后只有limited 是一种轻否定的感觉,其他的都是全部否定。


13. The author considers the explanation put forward by Freyre and Tannenbaum for the treatment accorded Black slaves in the English colonies of North America to be

(A) ambitious but misguided

(B) valid but limited

(C) popular but suspect

(D) anachronistic and controversial

(E) premature and illogical



如何获取GRE阅读理解36套原文+翻译+答案解析的PDF电子档?

两种下载方式:

1、百度网盘链接

2、在线咨询获取

直接点击下方的其中一个按钮即可!


版权及免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与智思教育联系,电话:021-64325600。

内容推荐

学员成绩提升率100%,满意度99%
全国校区
params['xiaoqu'])['address']?>
咨询热线:021-64325600
课程咨询
北美标化提分站
咨询热线:021-64325600