智思教育

GRE阅读36套真题+翻译+答案解析+PDF下载-Exercise 2

来源:智思整理 | 2019-07-2528

继上一篇智思GRE培训给大家分享了第一个GRE阅读理解36套真题的Exercise,现在我们继续来看第二个Exercise。真题、真题翻译和答案解析都在里边,想要下载的同学,请直接文章结尾处获取百度网盘链

继上一篇智思GRE培训给大家分享了第一个GRE阅读理解36套真题的Exercise,现在我们继续来看第二个Exercise。真题、真题翻译和答案解析都在里边,想要下载的同学,请直接文章结尾处获取百度网盘链接即可!

新GRE阅读理解36套真题+翻译+答案解析+PDF下载-Exercise 2

By 1950, the results of attempts to relate brain processes to mental experience appeared rather discouraging. Herring suggested that different modes of sensation, such as pain, taste, and color, might be correlated with the discharge of specific kinds of nervous energy. However, subsequently developed methods of recording and analyzing nerve potentials failed to reveal any such qualitative diversity. Although qualitative variance among nerve energies was never rigidly disproved, the doctrine was generally abandoned in favor of the opposing view, namely, that nerve impulses are essentially homogeneous in quality and are transmitted as ―common currency‖ throughout the nervous system. According to this theory, it is not the quality of the sensory nerve impulses that determines the diverse conscious sensations they produce, but rather the different areas of the brain into which they discharge, and there is some evidence for this view. In one experiment, when an electric stimulus was applied to a given sensory field of the cerebral cortex of a conscious human subject, it produced a sensation of the appropriate modality for that particular locus, that is, a visual sensation from the visual cortex, an auditory sensation from the auditory cortex, and so on. However, cortical locus, in itself, turned out to have little explanatory value.

 

翻译:
直到1950年,科学家试图在大脑过程和心理体验建立联系的努力仍不尽如人意。Herring 认为,不同形式的感觉,如痛觉、味觉以及对颜色的认知可能和释放的特定的神经能量有关。然而,接下来对神经能量的研究并未对这种特定多样理论提供量化的论据。虽然神经能量存在量的差异理论从来没有被严格否定,但是却基本已经不被采纳,科学家转而支持与此相反的理论,即神经冲击从根本上来说在性质上是毫无二致的,并仿佛象“通用货币”(common currency)可以在整个神经系统传递。根据这一理论,决定不同感觉的是大脑的不同区域,而非感觉神经冲击性质,对于这一观点,不乏某些证据。比如实验中,使电流通过测试者的大脑皮层特定感觉的区域,能产生了相应的感觉,即视觉来源于视觉大脑皮层、听觉来源于听觉大脑皮层,以此类推。然则,大脑区位理论就其本身而言也最终证明几乎不具有任何解释价值。

 

1. The author mentions ―common currency‖ in line 13 primarily in order to emphasize the

(A) lack of differentiation among nerve impulses in human beings

(B) similarity of the sensations that all human beings experience

(C) similarities in the views of scientists who have studied the human nervous system

(D) continuous passage of nerve impulses through the nervous system

(E) recurrent questioning by scientists of an accepted explanation about the nervous system

正确答案:A
答案解析:定位到第11 行:―that nerve impulses are essentially homogeneous in quality and are transmitted as ―common currency throughout the nervous system.‖ 每一句话都透露着一种关于nerve impulse 的一致、同一的感觉。


2. The description of an experiment in which electric stimuli were applied to different sensory fields of the cerebral cortex tends to support the theory that

(A) the simple presence of different cortical areas cannot account for the diversity of mental experience

(B) variation in spatiotemporal patterning of nerve impulses correlates with variation in subjective experience

(C) nerve impulses are essentially homogeneous and are relatively unaffected as they travel through the nervous system

(D) the mental experiences produced by sensory nerve impulses are determined by the cortical area activated

(E) variation in neuron types affects the quality of nerve impulses

正确答案:D
答案解析:定位到文章第二十行:可以直接得出答案“it produced a sensation of the appropriate modality for that particular locus,that is, a visual sensation from the visual cortex‖


3. Which of the following best summarizes the author‘s opinion of the suggestion that different areas of the brain determine perceptions produced by sensory nerve impulses?

(A) It is a plausible explanation, but it has not been completely proved.

(B) It is the best explanation of brain processes currently available.

(C) It is disproved by the fact that the various areas of the brain are physiologically very similar.

(D) There is some evidence to support it, but it fails to explain the diversity of mental experience.

(E) There is experimental evidence that confirms its correctness.

正确答案:D
答案解析:结合上一句的每种locus 对应不同的sensation;每个之间不具备分析的价值。“However, cortical locus, in itself, turned out to have little explanatory value.”


A Marxist sociologist has argued that racism stems from the class struggle that is unique to the capitalist system—that racial prejudice is generated by capitalists as a means of controlling workers. His thesis works relatively well when applied to discrimination against Blacks in the United States, but his definition of racial prejudice as ―racially-based negative prejudgments against a group generally accepted as a race in any given region of ethnic competition,‖ can be interpreted as also including hostility toward such ethnic groups as the Chinese in California and the Jews in medieval Europe. However, since prejudice against these latter peoples was not inspired by capitalists, he has to reason that such antagonisms were not really based on race.He disposes thusly (albeit unconvincingly) of both the intolerance faced by Jews before the rise of capitalism and the early twentieth-century discrimination against Oriental people in California, which, inconveniently,was instigated by workers.

 

翻译:
马克思主义社会学家认为,种族主义起源于阶级斗争,这种阶级斗争是资本主义的独特产物,资本主义把种族歧视作为控制工人阶级的手段。虽然这一理论适用于美国社会对于黑人的种族偏见,但是这一理论将种族歧视定义为“以种族为基础的、针对某个群体的消级的先入之见,而该群体在任何特定的种族竞争地区则被普遍认作为一个种族”也可以理解为应包括其他的种族仇视,如对加州华人和对中世纪欧洲犹太民族的敌对情绪。然而,由于针对这两类人的偏见并非由资本主义引起的,因此马克思主义社会学者为了证明自己的观点,他必须作这样的逻辑推理,即这些敌对情绪并非真正是以种族为基础。因此,他忽略了这样的事实(尽管无法令人信服),即资本主义兴起之前犹太人所面对的那种不宽容,以及二十世纪早期针对加利福尼亚州的东方人的歧视,而后者则是——不方便地——由工人所煽动引发的。

 

4. The passage supplies information that would answer which of the following questions EXCEPT?

□A What conditions caused the discrimination against Oriental people in California in the early twentieth century?

□B What evidence did the Marxist sociologist provide to support his thesis?

□C What explanation did the Marxist sociologist give for the existence of racial prejudice?

正确答案:AB
答案解析:问的是Except,A. 文中提到加州中国人目的是为了证明对他们的偏见并不是由种族歧视引起的,排除;B. 马克思社会科学家一直在被引述观点,没有evidence,排除;C. 这个可以有,他一直在声称种族歧视就是资本主义的产物。


5. According to the passage, the Marxist sociologist‘s chain of reasoning required him to assert that prejudice toward Oriental people in California was

(A) directed primarily against the Chinese

(B) similar in origin to prejudice against the Jews

(C) understood by Oriental people as ethnic competition

(D) provoked by workers

(E) nonracial in character

正确答案:E
答案解析:其实最重要的是要理清楚这篇文章的逻辑:首先一个马克思主义社会学家(简称马社)的论点是:种族歧视都是资本主义造成的,之后他有著作称:“所有地区的人种斗争都是基础种族偏见的”;然而事实上,在“所有地区”中,对加州华人(后文说由工人引起的)和犹太人(后文说在资本主义产生之前)的歧视不是由资本主义引起的,所以“马社”要是想继续支持他的观点, 不是资本主义造成的人种斗争就一定不是种族歧视(逆否命题) ,所以按照这种逻辑思路,他is required to 或者has to reason 一下上述两种情况并非基于种族歧视(即题干所问)。文章最后一句话说道,因此他dispose of(摒弃了,排除了)在面对上述两种特殊的情形,也就是并忽略掉了一个事实,认为这两个特例不是由资本主义引起的(然而事实上作者认为“马社”这种避重就轻是不可信的)。


It would be wonderful to observe a singularity (an infinitely dense concentration of matter) and obtain direct evidence of the undoubtedly bizarre phenomena that occur near one. Unfortunately, in most cases a distant observer cannot see the singularity; outgoing light rays are dragged back by gravity so forcefully that even if they could start out within a few kilometers of the singularity, they would end up in the singularity itself.

 

翻译:
如果能够观察到(singularity),即物质无限集中的现象,并且取得对这一无可争议但是就发生在身边的奇怪现象的证据,对于物理学家将是非常理想的。但是大多数情况下,远观者并不能够看到singularity。这是因为即使发出的光线在最初几公里是singularity的,在强大的重力作用下又被拉回去了。所以,这些光线以自身的singularity而告终。

6. Which of the following sentences would most probably follow the last sentence of the passage?

(A) Thus, a physicist interested in studying phenomena near singularities would necessarily hope to find a singularity with a measurable gravitational field.

(B) Accordingly, physicists to date have been unable to observe directly any singularity.

(C) It is specifically this startling phenomenon that has allowed us to codify the scant information currently available about singularities.

(D) Moreover, the existence of this extra-ordinary phenomenon is implied in the extensive reports of several physicists.

(E) Although unanticipated, phenomena such as these are consistent with the structure of a singularity.

 

正确答案:B
答案解析:文章最后一句的中心意思:“Unfortunately, in most cases a distant observer cannot see the singularity”A. measurable,新信息,原文没有提到immeasurable 或者相关概念;B. 与原文意思最接近;C. allow… 与原文意思相反;D. 新信息,原文作者其实完全可以这样写,但是做题角度讲,这么说是没有逻辑的;E. 新信息,structure


The evolution of intelligence among early large mammals of the grasslands was due in great measure to the interaction between two ecologically synchronized groups of these animals, the hunting carnivores and the herbivores that they hunted. The interaction resulting from the differences between predator and prey led to a general improvement in brain functions; however, certain components of intelligence were improved far more than others.

The kind of intelligence favored by the interplay of increasingly smarter catchers and increasingly keener escapers is defined by attention—that aspect of mind carrying consciousness forward from one moment to the next. It ranges from a passive, free-floating awareness to a highly focused, active fixation. The range through these states is mediated by the arousal system, a network of tracts converging from sensory systems to integrating centers in the brain stem. From the more relaxed to the more vigorous levels, sensitivity to novelty is increased.The organism is more awake, more vigilant; this increased vigilance results in the apprehension of ever more subtle signals as the organism becomes more sensitive to its surroundings. The processes of arousal and concentration give attention its direction. Arousal is at first general, with a flooding of impulses in the brain stem; then gradually the activation is channeled. Thus begins concentration, the holding of consistent images. One meaning of intelligence is the way in which these images and other alertly searched information are used in the context of previous experience. Consciousness links past attention to the present and permits the integration of details with perceived ends and purposes.

The elements of intelligence and consciousness come together marvelously to produce different styles in predator and prey. Herbivores and carnivores develop different kinds of attention related to escaping or chasing. Although in both kinds of animal, arousal stimulates the production of adrenaline and norepinephrine by the adrenal glands, the effect in herbivores is primarily fear,whereas in carnivores the effect is primarily aggression. For both, arousal attunes the animal to what is ahead. Perhaps it does not experience forethought as we know it, but the animal does experience something like it. The predator is searchingly aggressive, inner-directed, tuned by the nervous system and the adrenal hormones, but aware in a sense closer to human consciousness than, say, a hungry lizard‘s instinctive snap at a passing beetle.Using past events as a framework, the large mammal predator is working out a relationship between movement and food, sensitive to possibilities in cold trails and distant sounds—and yesterday‘s unforgotten lessons. The herbivore prey is of a different mind. Its mood of wariness rather than searching and its attitude of general expectancy instead of anticipating are silk-thin veils of tranquility over an explosive endocrine system.

 

翻译:

早期草原上大型哺乳动物的智力进化很大程度上是生态系统中同时存在的捕食类动物和被捕食类动物两类动物之间相互作用的结果。缘于捕食者和被捕食者之间的差异的这种相互作用,使得哺乳动物大脑机能总体上得到改善。但是,哺乳动物智力的有些方面远比其他方面有明显改善。
由于高明的捕食者和敏锐的被捕食者之间的相互作用,哺乳动物心智方面改善最明显的就是注意力,即大脑中的将意识从一个瞬间传递到下一个瞬间的那部分。这种注意力包括很多方面,从被动的随意的意识到高度集中的主动的意识。这些意识都由觉醒系统所控制,而所谓的觉醒系统,是由神经束(tract)构成的一个网线路结构。从散漫的意识到更有活力的意识的过程中,动物对外界事物的敏感性提高了。于是,这些动物越来越机敏,在他们对外界环境越来越敏感的时候,这种机敏使得他们能够感知更加微小的信息。觉醒和集中过程引导着注意力。首先通常是觉醒,随着大脑大量信号的输出,逐渐建立起激活系统,然后是连续的形象形成了集中系统。哺乳动物这种智力发展的意义在于这些形象和其他收集到的具有可变性的信息可以和这些动物过往的经历联系起来。意识连接了过去和现在,也使得这些动物可以根据目的和结果来整合信息。
由于智力和意识共同作用极大程度上使得捕食者和被捕食者表现出不同类型。草食动物和肉食动物由于追逐猎物和免受捕食形成了不同类型的注意力。尽管在两者之间,觉醒系统都通过肾上腺产生了肾上腺激素和去肾上腺激素这两种物质,在草食动物身上主要表现为恐惧,而在肉食动物身上则表现为进攻。对两者而言,觉醒系统使这些动物能够对将要发生在他们眼前的事情做好准备。动物可能不会像人类一样进行事先思考,但是他们可能也经历了类似的过程。在神经系统和肾上腺激素调节下,尽管捕食者是攻击型,内在驱动的, 但是哺乳动物的自觉意识从某种程度上来说更像人的意识一样发挥着作用,而下面的情形则相去甚远,比如一只饥饿的蜥蜴会本能的朝着飞过的甲虫咬过去。
以过往的经历为参照,大型哺乳捕食动物在运动和食物之间建立起联系,敏感关注着冰冷小路上和远处产来的声响,还有过去难忘的教训。食草动物则是另外不同的心理,警觉而不是四处寻觅猎物,他们等待而不是预谋的态度犹如一层薄纱,掩盖着平静下面具有爆发力的内分泌系统。

 

7. The author refers to a hungry lizard (line 47) primarily in order to

(A) demonstrate the similarity between the hunting methods of mammals and those of nonmammals

(B) broaden the application of his argument by including an insectivore as an example

(C) make a distinction between higher and lower levels of consciousness

(D) provide an additional illustration of the brutality characteristic of predators

(E) offer an objection to suggestions that all animals lack consciousness

正确答案:C
答案解析:定位到46 行:“closer to human consciousness than”,和人类进行比较,后面就是lizard 那个例子,是一种高级比较低级的感觉。


8. It can be inferred from the passage that in animals less intelligent than the mammals discussed in the passage

(A) past experience is less helpful in ensuring survival

(B) attention is more highly focused

(C) muscular coordination is less highly developed

(D) there is less need for competition among species

(E) environment is more important in establishing the proper ratio of prey to predator

正确答案:A
答案解析:该道题目不容易定位,第27 行:“One meaning of intelligence is the way in which these images and other alertly searched information are used in the context of previous experience.” 并且题目问的是infer,根据题目适当取反,即能得出答案。A. 符合文章句子意思(智商高的动物,能够保留历史记忆),即弱智的小动物的历史对于他们的生存是没有什么帮助的;B. 说反了,文章说智商高动物才会highly focus attention,弱智的小动物只会相反;C. 新内容,肌肉功能协调性;D. 新内容,种间竞争;E. 新内容,捕食者和被捕食者的比率。


9. The author provides information that would answer which of the following questions?

□A Why is an aroused herbivore usually fearful?

□B What are some of the degrees of attention in large mammals?

□C What occurs when the stimulus that causes arousal of a mammal is removed?


正确答案:AB
答案解析:长阅读遇到全文定位的多选题,如果觉得定位很吃力,个人感觉可以直接mask---next:
A. 可以在第37 行找到答案:“Although in both kinds of animal, arousal stimulates the production of adrenaline and norepinephrine by the adrenal glands, the effect in herbivores is primarily fear, whereas in carnivores the effect is primarily aggression.”害怕的原因是因为产生了“norepinephrine”,不需要知道是什么意思,通过“effect”即可获得答案;B. 定位到24 行:“Arousal is at first general, with a flooding of impulses in the brain stem; then gradually the activation is channeled. Thus begins concentration, the holding of consistent images”;C. 文章没有提到关于刺激消失的介绍。

10. According to the passage, as the process of arousal in an organism continues, all of the following may occur EXCEPT

(A) the production of adrenaline

(B) the production of norepinephrine

(C) a heightening of sensitivity to stimuli

(D) an increase in selectivity with respect to stimuli

(E) an expansion of the range of states mediated by the brain stem


正确答案:E
答案解析:又是烦人的EXCEPT 题:A. 同样是37 行:“Although in both kinds of animal, arousal stimulates the production of adrenaline and norepinephrine by the adrenal glands”;B. 同上;C. 14 行:“It ranges from a passive, free-floating awareness to a highly focused,ctive fixation.” D. 10-25 行基本都在讲这个内容,如果非要明确定位,个人觉得比较牵强的一句话:“The processes of arousal and concentration give attention its direction”


Gutman‘s examination of the slaves‘ extended kinship system produces important findings. Gutman discovers that cousins rarely married, an exogamous tendency that contrasted sharply with the endogamy practiced by the plantation owners. This preference for exogamy, Gutman suggests, may have derived from West African rules governing marriage, which, though they differed from one tribal group to another, all involved some kind of prohibition against unions with close kin. This taboo against cousins‘ marrying is important, argues Gutman, because it is one of many indications of a strong awareness among slaves of an extended kinship network. The fact that distantly related kin would care for children separated from their families also suggests this awareness. When blood relationships were few, as in newly created plantations in the Southwest, ―fictive‖ kinship arrangements took their place until a new pattern of consanguinity developed. Gutman presents convincing evidence that this extended kinship structure—which he believes developed by the mid-to-late eighteenth century—provided the foundations for the strong communal consciousness that existed among slaves.

翻译:
Gutman在研究奴隶广大的亲缘关系网时有了重要发现,即与庄园主们同族通婚形成鲜明对比,奴隶之间主要是异族通婚,很少同族通婚。关于异族通婚的原因,Gutman认为可能缘于西非有关婚姻的规定,在西非各个部族,关于婚姻的规定尽管不同,但是都有关于禁止近亲结婚的内容。Gutman认为,这种禁止近亲通婚的规定非常重要,因为5
它表明着奴隶们具有广大亲缘关系网是有强烈意识的。此外,认为远亲能够照顾与大家庭分离的孩子也体现了这种意识。而在西南地区新近形成的庄园主中,由于实际的血亲关系寥寥无几,虚拟的血亲安排就会取代真正的血亲,直到新的同血缘关系形成。Gutman令人信服的证据表明,奴隶们这种形成于18世纪中晚期的广泛的亲缘关系结构, 是奴隶们具有强烈集体意识的基础。

11. According to the passage, all of the following are true of the West African rules governing marriage:

□A The rules forbade marriages between close kin.

□B The rules were not uniform in all respects from one West African tribe to another.

□C The rules have been considered to be a possible source of slaves‘ marriage preferences.

正确答案:ABC
答案解析:A. 定位第八行“all involved some kind of prohibition against unions with close kin”B. 定位第七行“though they differed from one tribal group to another”(特别喜欢讲选项设在文章的让步中)


12. Which of the following statements concerning the marriage practices of plantation owners during the period of Black slavery in the United States can most logically be inferred from the information in the passage.

(A) These practices began to alter sometime around the mid-eighteenth century.

(B) These practices varied markedly from one region of the country to another.

(C) Plantation owners usually based their choice of marriage partners on economic considerations.

(D) Plantation owners often married earlier than slaves.

(E) Plantation owners often married their cousins.


正确答案:E
答案解析:定位到第二行,很简单的一个推理题:“Gutman discovers that cousins rarely married,an exogamous tendency that contrasted sharply with the endogamy practiced by the plantation owners”对“cousins rarely married”取反,就是plantation owners 的行为。

 

13. Select the sentence in the passage that the author introduces additional support for the existence of the awareness of kinship among the slaves of an extended kinship network.

正确答案:"The fact that distantly r"
答案解析:题目中几个关键字“additional”,“support the awareness”,总而可以找到13行:“The fact that distantly related kin would care for children separated from their families also suggests this awareness”

 

如何获取GRE阅读理解36套原文+翻译+答案解析的PDF电子档?

两种下载方式:

1、百度网盘链接

2、在线咨询获取

直接点击下方的其中一个按钮即可!

 

版权及免责声明
1、如转载本网原创文章,请表明出处;
2、本网转载媒体稿件旨在传播更多有益信息,并不代表同意该观点,本网不承担稿件侵权行为的连带责任;
3、如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与智思教育联系,电话:021-64325600。

内容推荐

学员成绩提升率100%,满意度99%
全国校区
params['xiaoqu'])['address']?>
咨询热线:021-64325600
课程咨询
北美标化提分站
咨询热线:021-64325600